Χρειάζεται να ξέρω HTML, CSS & JavaScript για να φτιάξω μια ιστοσελίδα σε wordpress;

Με λίγα λόγια όχι ιδιαίτερα. Αλλιώς, φυσικά είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζει κανείς τα βασικά συστατικά στοιχεία του web και τι το καθένα κάνει αλλά και να μπορεί να το επεξεργάζεται όποτε και όπως θέλει.

Μπορείτε να κατασκευάσετε ιστοσελίδα σε WordPress χωρίς να γνωρίζετε κώδικα

Το WordPress, αν και ανέκαθεν φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα, τώρα τελευταία έχει εξελιχθεί αρκετά έτσι ώστε να είναι έυκολο να πούμε πως είναι δυνατόν και συνήθως και συνιθισμένο, να μπορεί κάποιος να κατασκευάσει μια πανέμορφη ιστοσελίδα χωρίς να ξέρει ίχνος από κώδικα HTML, CSS ή JavaScript.

Χρειάζεται όμως λίγο προσοχή

Κυρίως στα εργαλεία και στη σύσταση του wordpress website που θέλετε να κατασκευάσετε. Το theme που θα επιλέξετε αλλά και τα plugins σας είναι πολύ σημαντικά, κυρίως για το ποιά σετ από ρυθμίσεις και ποιά λειτουργικότητα δίνουν, έτσι ώστε να έχετε αρκετές επιλογές στα χέρια σας για να μην χρειαστεί να ασχοληθείτε με κώδικα ή να γράψετε κώδικα γενικότερα.

Επιλέξετε ενα theme που παρέχει πολλές επιλογές, πολλές ρυθμίσεις για χρώματα και γραμματοσειρές καθώς και ρίξτε και μια ματιά στις επιλογές του theme για στήσιμο σελίδων και γενικότερα των γραφικών της ιστοσελίδας σας.

Μπορείτε να βρείτε πολύ εξελιγμένα themes σε καλά marketplaces online και φυσικά, θα σας γίνει γρήγορα προφανές, ότι δωρεάν themes δεν προσφέρουν αρκετές επιλογές όσον αφορά αυτή τη συζήτηση περι επιλογών και αν μπορείτε να στήσετε μια σελίδα wordpress χωρίς κώδικα ή όχι.

Το συμπέρασμα όμως είναι, από προσωπική εμπειρία κιόλας, ότι μπορείτε να χτίσετε μια πολύ όμορφη ιστοσελίδα στο wordpress χωρίς να γνωρίζετε κώδικα HTML, CSS & JS.