Πως θα ενεργοποιήσετε τα Google Accelerated Mobile Pages ( AMP ) για το wordpress website σας

Ενα νεο “εργαλείο” έχει κάνει την εμφάνισή του στο web εδώ και αρκετό καιρό και ίσως αναρωτιέστε για το Accelerated Mobile Pages project και πως μπορείτε να το έχετε και εσείς στο wordpress website σας.

End of Line Magazine Accelerated Mobile Page search engine resultΠρόκειται για ενα project το οποίο σκοπό έχει να βελτιώσει ραγδαία την ταχύτητα που φορτώνει μια ιστοσελίδα σε κινητές συσκευές και το οποίο το λαμβάνει πια υπ’ όψιν της και η Google στη θέση που θα εμφανίζει τη σελίδα σας τα αποτελέματα αναζήτησης ( SERP ), σε συνδυασμό βέβαια και με τις πολλές περισσότερες παραμέτρους.

Για να εγκαταστήσετε το Accelerated Mobile Pages στο wordpress website σας θα πρέπει να θυμάστε ότι προς το παρόν ( 2017-02-14 ) παίζει μόνο με Posts και όχι ακόμα με Pages και custom post types. Οπότε βασικά θα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε προς το παρόν μόνο για τα άρθρα σας. Ακολουθεί η λίστα των βημάτων που θα πρέπει να ακολουθήσετε :

  1. εγκαταστήστε το επίσημο plugin από την Automattic για το wordpress
  2. ενεργοποιήστε το plugin και μεταβείτε στον theme Customizer για να κάνετε τις πολύ βασικές ρυθμίσεις για χρώματα

Θυμηθείτε ότι ανάλογα με το theme που έχετε αλλά και τα plugins που είναι εγκατεστημένα, ενδέχεται να μην παίζει σωστά λόγω ασυμβατότητας. Μπορείτε να ελέγξετε αν το αποτέλεσμα AMP της ιστοσελίδας σας είναι “έγκυρο” στους παρακάτω συνδέσμους :

https://validator.ampproject.org/

https://search.google.com/search-console/amp

Το προτείνουμε φυσικά μιας και η ταχύτητα με την οποία θα φορτώνει η σελίδα σας στα κινητά θα είναι πολλές φορές μεγαλύτερη. Επίσης, θα έχετε και μια ειδική ένδειξη AMP στα αποτελέματα Google οταν η  Google αναγνώσει έγκυρο παραγόμενο HTML αποτέλεσμα AMP για τα άρθρα σας.

Μπορείτε να αναζητήσετε κάτι από τα άρθρα μας στο Google και να δείτε πως θα εμφανίζονται και τα δικά σας όταν έχετε πλήρως υλοποιήσει το AMP στην ιστοσελίδα σας.